Полотенцесушитель для ванной

Дизайнерские решения

Зазвичай до нагрівальних приладів, що встановлюються у ванних, відносять сушарки для рук і електричні радіатори. Рушникосушки із нержавіючої сталі дуже практичні: вони не тільки обігрівають ванну, але і сушать рушники. У багатьох випадках саме друге призначення є основним. Номінальна потужність стандартної сушарки для рук становить 1,2 кВт. Відповідно, її можна підключати до ланцюга 220В.

Як правило, рушникосушки застосовуються в кухнях і ванних, де немає радіаторів, з’єднаних з центральним опаленням. Вони призначені як для сушіння дрібних речей і рушників, так і для обігріву приміщень. По виду такі рушникосушки нагадують радіатори сходового типу. Усередині труб передбачений ТЕН — змійовик із нержавіючої сталі. Мощностной діапазон досить широкий: від 25 Вт до 200 Вт. Ринок пропонує рушникосушки різних кольорів і форм, настінного і підлогового ісполненія. Прі допомогою виделки полотенцесушитель під’єднують до електромережі 220 В. Деякі з них мають перемикач в вилці, який дозволяє поступово регулювати потужність. Згідно з нормативами розрахунковий рівень температури для ванних + 25 ° C. Зазвичай потужність рушникосушки у ванній приймається виходячи з розрахунку 130 Вт / м2.Одно з головних відмінностей ванних кімнат — сильна вологість, незрівнянна з іншими приміщеннями будинку.

Тому на можливість установки тут електроприладів накладаються деякі обмеження, оскільки в умовах високої вологості вони стають небезпечнішими. Електричні радіатори в залежності від виконання можна розміщувати в суворо визначених зонах.Степень захищеності електроприладів позначається системою IP-кодів, яку визначає стандарт МЕК 529. У ньому перше число вказує на рівень захищеності від попадання твердих частинок в конструкцію, друга цифра визначає ступінь захищеності від вологи . Якщо ж один з цих параметрів не є важливим для пристрою, відповідна йому цифра замінюється літерою X.К слову, якщо ви хочете «оживити» інтер’єр вашої ванної, зробити її більше схожою на затишний куточок SPA-курорту або пляж.

Степень захищеності електроприладів позначається системою IP-кодів, яку визначає стандарт МЕК 529. У ньому перше число вказує на рівень захищеності від попадання твердих частинок в конструкцію, друга цифра визначає ступінь захищеності від вологи . Якщо ж один з цих параметрів не є важливим для пристрою, відповідна йому цифра замінюється літерою X.К слову, якщо ви хочете «оживити» інтер’єр вашої ванної, зробити її більше схожою на затишний куточок SPA-курорту або пляж.