Підбір насосного обладнання: що таке робоча точка насоса?

Полезное

Підбір насосного обладнання: що таке робоча точка насоса?

Для транспортування питної та технічної води, масла, патоки, нафтопродуктів та інших рідин вам не обійтися без насосного обладнання, технічні характеристики якого повинні забезпечити безперебійну подачу рідини по напірному трубопроводу.

Однією з важливих характеристик насосів є такий параметр, як робоча точка насоса, що представляє собою перетин робочих характеристик обладнання і системи в цілому. Простими словами точка насоса визначає напір і об’єм подачі рідини, за визначений час, для досягнення необхідної продуктивності системи.

Розглянемо інші важливі параметри насосного обладнання і від чого вони залежать.

1. Продуктивність – об’єм води або інших рідин, який здатний перекачувати насос за одну годину (м3 / год). Фірмові насоси Грюндфос проходять ряд випробувань, що забезпечує точну продуктивність обладнання, зазначену в паспорті.

2. Напір — параметр, який вказує різницю між вхідним і вихідним тиском, що створюється насосом.

3. Споживана потужність — показник, що визначає кількість споживаної насосом електроенергії, частина якої втрачається в підшипникових вузлах.

4. Корисна потужність — параметр, який показує, скільки енергії перейшло в рідину при працюючому обладнанні.

5. ККД — коефіцієнт, який визначає співвідношення споживаної і корисної потужності. Чим вище коефіцієнт корисної дії, тим ефективніше працює насосне обладнання.

6. Кавітаційний запас — номінальний тиск на патрубку, який частіше за все не беруть до уваги покупці при виборі обладнання. А дарма. Правильно підібраний кавітаційний запас дозволить продовжити термін служби і міжремонтний період агрегату.

Ми розглянули основні технічні параметри насосів, на які потрібно звернути увагу в першу чергу. Ці знання ви зможете успішно застосувати при виборі насосів для модульних резервуарів, очисних споруд або інших установок. Якщо виникли складнощі з вибором, консультанти допоможуть прийняти правильне рішення.

Більш детально з усіх питань можна отримати інформацію у нас на сайті https://aquapolymer.com.ua

Так само ви можете звернеться за допомогою до наших менеджерів котрі з задоволенням дадуть відповідь на всі ваші питання
Адреса 79035, Україна, м.Львів, вул. Зелена 149, оф. 127

Телефон +38 067 245 88 89 +38 044 300 29 88 +38 032 245 89 88

E-Mail [email protected].