Варіанти наповнювачів пружинних та безпружинних матраців для сну

Полезное

Якісний ортопедичний матрац – запорука міцного та здорового сну. Існує два основні види матраців: пружинний або безпружинний. Основна відмінність у тому, що в безпружинній конструкції менш пружний ефект. Якщо вам потрібен матрац із середньою жорсткістю, то пружинні моделі – найкращий вибір. А ось безпружинні найжорсткіші.матраци львів

Пружинні матраци Львів поділяє на залежні (бонель – незалежне плетіння, в основному, економ-класу) та незалежні. У незалежних моделях кожна пружина з’єднана жорстким зв’язком із сусідніми. Тому виникає такий недолік, як зниження ортопедичного ефекту. При незалежному виконанні кожна пружина знаходиться в окремому чохлі, а вже вони з’єднані між собою. Такий матрац зручніше підлаштовується під тіло. Також плюсом є його безшумність. У всіх пружинних матрацах є наповнювач, який розділяє саму пружину від тіла сплячого, найчастіше це пінополіуретан, а поролон використовується в недорогих моделях, штучний латекс, використовується в недорогих матрацах. Також використовується натуральний латекс, оскільки він м’який та еластичний. Він має вигляд спіненого каучуку і може витримати більшу вагу, ніж інші наповнювачі на 20-50%. Сучасні матеріали, наприклад, такі як меморіформ, здатні навіть запам’ятовувати особливості будови тіла, є в’язкими та термочутливими. Наступним матеріалом, який почав використовуватися нещодавно, стала кокосова койра. Це жорсткий, але добре вентильований наповнювач. Така підлога має товщину всього 1-3 мм і зазвичай просочена латексом.

Найпопулярнішими моделями пружинних матраців є:

  • незалежні пружини з 3 см натуральним латексом — м’який матрац;
  • незалежні пружини з 3 см кокосовою вставкою — жорсткий матрац;
  • незалежні пружини з 1 см кокосовою вставкою та 3 см латексу — середня жорсткість.

Безпружинні матраци — це продукт, виконаний з моноблоку одного матеріалу або з декількох шарів, що мають різну жорсткість. Такі матраци максимально ефективно приймають контури тіла. Найчастіше вони виконані зі штучного латексу, поролону, ватерлатексу або пінополіуретану, що дозволяє їм витримати максимальне навантаження до 140 кг. Безпружинні матраци мають відмінні ортопедичні властивості, рекомендовані людям, які мають проблеми з верхнім відділом хребта, дітям та підліткам. Найбільш популярними є італійські ортопедичні матраци виробництва Magniflex, Lordflex, Bedding. Існують максимально жорсткі матраци, які повинні продаватися лише за рекомендаціями лікарів, їхня основа виконана з кокосу. За відчуттями, це дошка, покрита ковдрою. Такі ортопедичні матраци часто використовуються для дітей, тому що матеріал добре вентилюється. Для них спеціально випускають моделі з розмірами: матрац 80 160 або матрац 160х200, такі фірми як Bambino Bel та Bimbo та ін.

Якщо ви не знаєте, який матрац купити у Львові на сайті magdek.com.ua, найкраще зайти в Інтернет на форуми та почитати відгуки, наприклад, «хороший матрац 160 200» або «матрац 180 200 — найкращий». І вже на підставі цього матеріалу визначтеся із покупкою.