Чому з’являється вологість в квартирі, як з цим боротися?

Полезное

Якщо ви регулярно будете підтримувати здоровий мікроклімат у вашому будинку, то не помітите, як будете себе відчувати значно краще. Ключовою особливістю комфортного мікроклімату є вологість повітря. При її надлишку ви можете помітити, як запотівають вікна, дзеркала, на поверхнях з’являються потьоки, виникає грибок та пліснява.

Також ви відразу можете відчути запах вогкості в приміщенні. Оптимальний рівень вологості в приміщенні повинен коливатися в межах 45-65%. Якщо показник залишається на даній позначці, то всі мешканці будуть себе відчувати комфортно. Крім того, при оптимальному рівні вологості не з’являється цвіль та грибок.

Картинки по запросу влажность гигрометр

Якщо показник перевищує 70%, то необхідно вжити заходів для того, щоб знизити рівень вологи, оскільки надалі почнуть розвиватися бактерії. Якщо в кімнаті ви зберігаєте безліч різних книг та іншої друкованої продукції, то рівень вологи в приміщенні не повинен перевищувати 50%. У кімнаті з рослинами показник не повинен перевищувати 60%.

Рівень вологи в приміщенні змінюється в залежності від пори року.

Наприклад, взимку він може бути вищим, а влітку і зовсім може не перевищувати позначку в 45%. Для вирішення проблеми потрібно використовувати осушувач повітря в квартирі.

Чому з’являється підвищена вологість у квартирах?

Вологість приміщення підвищується в результаті життєдіяльності людей.

Наприклад, рівень вологості в кухні значно підвищується при приготуванні їжі, а під час купання у ванній кімнаті накопичується надлишок вологи.

Навіть звичайне дихання здатне підвищити рівень вологи. Якщо на стінах ви почали помічати чорні точки та відчули запах вогкості, то це свідчить про її надлишок. Причинами виникнення надмірної вологості є неналежний ремонт або утеплення.

Картинки по запросу осушитель в доме

Як знизити рівень вологи в приміщенні?

Якщо ви хочете знизити вогкість в приміщенні, то рекомендуємо вам не сушити білизну в кімнаті. Найкраще це робити на вулиці. В даний час ви можете придбати та встановити осушувач повітря в квартирі. Завдяки цьому пристрою ви значно зможете знизити рівень вологи та створити комфортний мікроклімат в приміщенні.

Зверніть свою увагу на те, що застосовувати ці апарати необхідно тільки після того, як ви виміряли рівень вологи в приміщенні за допомогою спеціального пристрою – гігрометра. Дані механізми можуть працювати в таких температурних режимах -10⁰С до +35⁰С. Крім цього, щодня провітрюйте вашу квартиру і ви не помітите, як почнете себе відчувати краще.