Переваги електрокамінів на камінних топок

Полезное

Камінні топки та електрокаміни користуються популярністю, оскільки вони не тільки продукують тепло, а й виконують декоративну роль, створюють атмосферу комфорту та затишку. Зараз виробники пропонують різноманітні варіанти як для квартири, так і для домівки на дачі. Є закриті, відкриті, електронні каміни, тому кожен знайде те, що йому буде до вподоби.

Усі сучасні каміни відрізняються від перших моделей високим рівнем безпеки, міцними матеріалами, можливістю утримати будь-яке вогнище, іскри, золу всередині та ніяк не зашкодити кімнаті. Користуватися камінними топками можуть як дорослі, так і люди похилого віку, інваліди. Зараз навіть діти допускаються до цього предмету, оскільки каміни безпечні, а іноді в них навіть не має вогнища, оскільки електрокаміни створюють ілюзію та затишок.

Переваги звичайних камінних топок

Як вже зазначалося вище, бувають камінні топки закритого та відкритого типу. Закриті топки мають високу продуктивність, надійність. Вони довговічні незалежно від того, як часто використовуються. Також закриті камінні топки надають змогу особисто спостерігати за тим, як палає вогнище, а це створює затишну, комфортну та романтичну атмосферу.

Якщо казати про топки відкритого типу, то вони зовні виглядають дуже красиво, естетично. Каміни швидко нагрівають кімнату, також надають можливість дивитися на вогнище, чути тріск, запах дерева.

Окремо виділяються й універсальні каміни, які мають функції і закритих, і відкритих топок, тому можуть використовуватися в будь-яких умовах.

Переваги електрокамінів

Зараз електрокамін користується великою популярністю, оскільки він добре вписується в будь-який інтер’єр, може виглядати класично, стильно, сучасно, розміщатися на стіні, підлозі, виглядати як електропіч і т.д. Дуже влучною є купівля електрокаміну для квартири, оскільки в такому разі не треба робити димохід, переживати за відкрите полум’я, купувати дрова. Сучасна технологія добре імітує камін, передає зображення вогнища, потріскування дерева, обігріває кімнату. Слід зазначити, що сучасні електрокаміни мають парогенератори, а це важливо для здоров’я людини, оскільки саме парогенератор зволожує повітря. Якщо людина страждає від захворювання дихальних шляхів, то така розробка їй необхідна. До того ж волога не зашкоджує меблям. Зараз ця продукція пропонується у широкому різноманітті. Кожен зможе зробити вигідне придбання.