Дерево в будівництві: екологічно, красиво, швидко

Дизайн интерьера

Будинки і лазні з бруса стали дуже популярними в останні роки. Найвибагливіші споживачі все частіше звертають увагу на натуральні, якісні, екологічно чисті матеріали, яких на ринку не так вже й багато. Деревина — саме такий будматеріал, а сучасні технології дозволяють позбутися від недоліків: схильність до гниття, деформації, швидкому займання тощо.

На те, щоб побудувати брусові лазні йде зовсім небагато часу, три-чотири тижні. В результаті ви отримуєте надійну споруду, яку можна буде використовувати довгі роки. На оренді будівельної техніки також можна непогано заощадити: її знадобиться не так багато, враховуючи легкість матеріалів. Оренда гідромолота та бура на сайті допоможе створити легкий фундамент.

Деревина — це натуральний природний матеріал, безпечний для здоров’я, екологічно чистий. Складно знайти інший подібний варіант. Зрозуміло, справжня російська лазня повинна бути тільки з дерева. Обробка, яку проходить брус, дозволяє отримати міцний, надійний будматеріал, стійкий до впливу цвілі і шкідників-комах.

Крім того, можна використовувати спеціальні склади, які зроблять будинок більш вогнестійким. У російській лазні ви зможете не тільки добре відпочити, але і поправити здоров’я. Крім того, парна — відмінний профілактичний засіб при багатьох хворобах, вона здатна подарувати бадьорість тіла і духу як ніякий інший засіб. До того ж це просто приємний відпочинок.

Дачні будинки з бруса — відмінний варіант для тих, хто хоче побудувати будинок швидко і порівняно недорого. Така дача завжди буде мати оптимальний мікроклімат, який підтримується природним чином за рахунок «дихаючих» стін і приємного для людського організму рівня вологості.

Крім того, в такій споруді добре зберігається тепло, так що ви можете заощадити на опаленні. Відмінна звукоізоляція робить будинок більш комфортним для тих, хто там проживає. Взагалі, саме дерев’яна дача здатна подарувати той самий затишок, про який мріє багато.

Звичайно, заміський будинок можна побудувати з каменю або цегли, однак така споруда обійдеться значно дорожче, для його зведення потрібен більш грунтовний фундамент, потрібна важка спецтехніка, та й на опалення такого будинку в подальшому доведеться помітно витратитися.

Дерев’яна дача — відмінний варіант ще і тому, що така будова завжди добре вписується в навколишній ландшафт. Поруч з ним відмінно буде виглядати лазня з бруса. Крім того, з дерева можна виконати і інші господарські споруди.