Як обладнати домашній кабінет з фен-шуй

Планування квартир

Переваги домашнього кабінету
Позитивні сторони домашнього кабінету очевидні: ви можете працювати у зручній домашній обстановці, маючи під рукою все необхідне. Крім того, можна не витрачати час і гроші на дорогу в офіс і назад, не кажучи вже про те, яких нервів стоїть щоденна подорож на роботу в час пік. До того ж можливість працювати вдома дозволяє планувати робочий день як вам зручно.

На додаток до всіх цих переваг, ви можете оформити дизайн інтер’єру вашого домашнього кабінету так, щоб менше втомлюватися, почуватися комфортно та підвищувати свою працездатність. Однак у роботи вдома є і кілька мінусів: там же, де ви живете і відпочиваєте, часто знаходяться і всі атрибути вашого бізнесу — і ділові папери, і майки з нанесенням логотипу, і комп’ютерна техніка. Саме цю проблему ми спробуємо вирішити.

Розташування домашнього кабінету з фен-шуй
Згідно з фен шуй, розумова діяльність найкраще активізується на півночі, північному сході, південному сході або північному заході, таким чином саме в цій частині квартири краще робити домашній кабінет. Варто звернути увагу на достатнє освітлення: дуже бажано, щоб більшу частину дня в приміщення потрапляло денне світло. Будуть доречними є настільні лампи або кілька стінних бра. Потрібно стежити, щоб світильники не створювали в кімнаті тіней.
Що стосується вікон у домашньому кабінеті, не рекомендується використовувати штори: важкі, щільні тканини створюють гнітюче відчуття. Краще оформити вікно за допомогою жалюзі, це створить атмосферу легкості.

Кольори кабінету по фен шуй
Природно, важливим питанням дизайну інтер’єру кабінету залишається колірне оформлення приміщення: за фен-шуй найкращим кольором, що активізує бізнес діяльність, є жовтий. Саме його краще використовувати у дизайні домашнього кабінету. У той же час синій колір стане процесом вираження вашої індивідуальності.

Як розмістити стіл у домашньому кабінеті
Ідеальним варіантом буде, якщо ви сидітимете перпендикулярно вікну і при цьому бачите двері. Негативним можна вважати положення обличчям до стіни, але його можна виправити, повісивши на стіну навпроти гарний пейзаж із зображенням гори: такі картини по фен шуй сприяють росту і розвитку.
Також у дизайні домашнього кабінету можна використовувати акваріум із гарними рибками. Згідно з вченням фен-шуй, вода символізує гроші та успіх. Крім того, акваріум стане окрасою вашого кабінету.