Вибір кольору та матеріалів в інтер’єрі

Планування квартир

Колір року 2018 року за версією вже визначений: ним став фіолетовий, а точніше ультра-фіолет (Ultra Violet) — втілення духу винахідництва та творчої уяви. Як з ним працюватимуть дизайнери, ми спостерігатимемо протягом усього року (до речі, у нас у портфоліо вже з’явився проект «Нові Хімки» з використанням цих відтінків), а поки що пропонуємо поговорити загалом про тренди на колір в інтер’єрному дизайні, як краще поєднувати кольори та матеріали між собою та чому.

Поєднання кольорів в інтер’єрі: наші уподобання та основні тенденції
Ми помітили, що більшість наших клієнтів замовляють нам розробку дизайн-проектів інтер’єрів у світлих тонах. Нас це радує, оскільки це повністю відповідає нашим особистим уподобанням та стилістиці студії: наші дизайнери люблять працювати з природними натуральними тонами, поєднувати світлі відтінки із сірими, іноді чорними та коричневими, додаючи яскраві колірні акценти, але так, щоб, загалом, інтер’єр виробляв враження максимально світлого та просторого.

Зараз у моду прийшов лофтовий стиль, який приніс із собою моду на червону цеглу — зазвичай цеглою не роблять приміщення цілком, а викладають якусь одну або кілька стін, для створення певної лофтової атмосфери.

Є певна тенденція у використанні як ще один колірний акцент у квартирі чорну графітову стіну. Поєднання різних природних відтінків та матеріалів теж зараз на піку інтер’єрної моди. Додавання до інтер’єру якихось елементів декору чи меблів із цільної деревини – у 2018 теж будуть актуальними.

У дизайн проектах студії ми часто використовуємо яскраві колірні акценти для того, щоб виділити певні функціональні зони в інтер’єрі, додати йому життя, створити приємну атмосферу, що відображатиме стиль і характер наших замовників.

Що робити, якщо замовник не погоджується з колірним рішенням, пропонованим дизайнером?
Як правило, до нас приходять ті замовники, які добре вивчили роботи нашої студії, яким подобається й близька наша стилістика та які хочуть реалізувати у себе інтер’єр у сучасному стилі.

Вибір кольорів у цьому випадку досить великий, але переваги віддаються світлим природним відтінкам, їх поєднанням із натуральними матеріалами. Але це не означає, що ми проти використання в інтер’єрі яскравих і насичених відтінків. Так, наприклад, для однієї з наших замовниць, ми створили повітряний інтер’єр з яскравими вставками рожевого, блакитного та жовтого кольорів:

Тому на етапі розробки дизайн проекту вашого майбутнього інтер’єру ми завжди цікавимося кольоровими уподобаннями, улюбленими кольорами, матеріалами та відтінками. Отримавши всю цю інформацію, наші дизайнери розробляють інтер’єр з максимальним врахуванням всіх моментів, що вам подобаються.

Якщо після презентації проекту клієнт хоче внести якісь правки, а ми з ними не згодні, то ми ще раз все обговорюємо і намагаємося зрозуміти, що саме і чому хочеться змінити. Як правило, в результаті такої конструктивної розмови вибір колірного рішення значно спрощується. А вже після розробки 3D-візуалізації майбутнього інтер’єру, коли ви практично як на фотографії бачите те, як виглядатиме ваша квартира вже через кілька місяців, вибір кольору стає вирішеним.

Які кольори та матеріали обирають дизайнери студії Geometrium
Ми у своїй роботі вибрали напрям сучасного стилю в інтер’єрі, працюємо у скандинавському стилі та стилі лофт. Ми постійно експериментуємо та змішуємо ці стилі між собою. Одним із основних критеріїв при розробці інтер’єру в нашій студії є його функціональність і зручність — ми вважаємо, що гарний інтер’єр має бути ще й максимально зручним.

Ми намагаємося працювати з натуральними матеріалами: додаємо в інтер’єр дерево (воно надає інтер’єру тепло та затишок), натуральну цеглу, сланець, використовуємо екологічно чисті матеріали, які безпечні та не виділяють жодних шкідливих речовин.

Така стилістика обрана нами невипадково. Справа в тому, що у нашому високотехнологічному світі, особливо, якщо ми живемо у великих містах, наші очі перебувають у постійній напрузі від яскравої реклами, багатоцвіття, строкатості та різних форм навколо. Будинок – це той простір, в якому ми з вами повинні відпочивати, приходити до тями, швидко відновлюватися після робочого дня і заряджатися новими силами.

Натуральні кольори та матеріали допомагають створити вдома таку атмосферу, прибуття в якій максимально швидко відновлює сили та рятує від суєти. Найважливіше для нас під час роботи над кожним дизайн-проектом зробити інтер’єр, в якому нашому замовнику буде зручно та комфортно перебувати.