Дитяча кімната в морській стилістиці

Дизайн інтер'єру

Романтика морів і океанів завжди була цікава дітям будь-якого віку. До того ж подібна стилістика універсальна як для хлопчиків, так і дівчаток, особливо, це важливо, якщо їм доводиться ділити одну кімнату на двох. Дізнаємося, що потрібно для оформлення в морському дизайні – оздоблення, колірна гама, місце відпочинку, робоча зона, в якій буде дитяче комп’ютерне крісло і стіл.

Оздоблення

Не варто сильно намагатися опрацювати обробку поверхонь кімнати, витрачати час на вибір матеріалів. Головне, щоб вони були максимально нешкідливими. На стінах переважно використовуються шпалери або фарбування. Можливе часткове покриття дерев’яними панелями, які будуть імітувати борти корабля або палубу. Для підлоги рекомендується натуральна деревина. Стеля – може бути зі стандартною побілкою або пофарбованою у вигляді хмар, неба чайок.

Колірна палітра

Для морської тематики основними кольорами можуть виступати: білий, синій, блакитний. Як додаткові – бежевий, пісочний, бірюзовий, смарагдовий, золотистий.

Меблі

Для повноцінної кімнати їх має бути багато. Бажано, щоб усі предмети були з натуральних матеріалів із переважанням натурального нефарбованого дерева – спальне місце, шведська стінка, шафа, шухляда для зберігання. Важливо приділити увагу робочій зоні. Звичайно, сучасний стіл і дитяче комп’ютерне крісло складно помістити на «палубу корабля», але можливо їх купити максимально адаптованими. Стільниця і боковини можуть бути з натурального дерева або імітації, в крайньому разі просто пофарбованими в білий колір. Оббивку крісла можна вибрати з текстилю синього, пісочного кольору або із морським малюнком. Місце для сну дозволяється різне, від ліжок у кілька ярусів або таких, що імітують скриню чи корабель, до класичних диванів, які підходять за тоном.

Декор

За допомогою нього можна будь-яку кімнату синього, блакитного або білого кольору перевтілити в морську. Достатньо лише розвісити канати, декоративні сітки, мішковину, ними ж можна прикрасити або доповнити дитяче комп’ютерне крісло, віконні або дверні прорізи. На стіну цікаво буде розмістити «старовинну» мапу землі, морської гладі, план пошуку острова зі скарбами. Для загального антуражу спробуйте розставити, розвісити або розкласти мушлі, морські камінчики, декоративний штурвал, якір, підзорну трубу, бінокль. Навіть предмети меблів прослужать чудовим декором, наприклад, скриня, в якій чудово зберігатимуться іграшки.

Освітлення

Загалом допустимі будь-які джерела світла. Верхнє світло може забезпечувати кована люстра на ланцюгах із ріжками. На стінах по периметру цікаво розмістити бічні світильники округлої форми або бра, що імітують ілюмінатори. Також прихованим стрічковим або лінійним світлом можна виділити певну зону, стіну або декор. Біля робочого місця потрібно встановити лампу.

Як видно, легко потішити свою малечу, створивши в її кімнаті неймовірну морську атмосферу, достатньо лише проявити бажання і витратити трохи часу.