Вибираємо матрац для дачі – правила вибору

Дизайн інтер'єру

Деякі люди вважають, що купувати матрац для дачі – це марна трата грошей, адже підійде і те, що знайдеться під рукою. Але отримати повноцінний відпочинок не лише вдень, а й уночі можна лише на гарному матраці. Він дозволить вам не тільки чудово виспатися, але й почувати себе відпочили навіть після активної фізичної роботи.

У цій статті ми розглянемо матраци для дачі, а також розповімо про обмеження та матеріали, з яких виробляються моделі.

Пружинні та безпружинні матраци в рулоні

матрац на дачуГоловне питання, яке виникає при виборі гарного матраца для дачі, — проблема транспортування. Як чудовий варіант пропонуються моделі, скручені в рулони. Спеціальна технологія згортання та подальша вакуумна упаковка матраців забезпечують зручність перевезення на автомобілі. Деякі моделі можна легко довезти не тільки в багажнику машини, а й навіть автобусом, електричкою або іншим громадським транспортом.

  • Безпружинні з кокосової койри або латексу. Ці безпружинні матраци в рулоні, які відмінно підійдуть для дачі, скручуються на фабриці та продаються у вакуумній упаковці. Такі вироби легко поміщаються в машину, що дозволяє заощадити на подальшому транспортуванні.
  • Пружинні моделі з блоками S1000 або TFK. Технології не стоять дома. Відомі виробники навчилися згортати в рулон матраци з пружинним блоком та поміщати їх у вакуумне пакування. Відмінна новина для тих, хто вважає за краще спати на пружинному матраці скрізь, у тому числі і на дачі.

Обмеження

Самостійно можна скрутити матрац із пінним наповнювачем (латекс, ППУ, меморі), і те, невеликої висоти. Але навіть у цьому випадку це робити не рекомендується, адже при сильному згинанні матеріал дуже деформуватиметься, що в кінцевому підсумку призведе до повної втрати властивостей у місці згину.

Придбання функціонального розкладного матраца в інтернет магазині magdek.com.ua – відмінний спосіб організації спального місця з можливістю брати модель на дачу, щоб і там комфортно та спокійно спати. У розібраному вигляді розкладений матрац кладеться на ліжко-подіум, підлогу або диван і перетворюється на повноцінне спальне місце. У складеному вигляді його можна використовувати як пуф, який легко перевозити з собою, або прибрати до наступного приїзду. Виріб складається без зусиль і легко набуває компактного вигляду – частини швидко з’єднуються в механізм «книжка». Спальна поверхня розділена на 3 рівні частини, що укладаються одна на одну. Це заощаджує простір для зберігання виробу. Висота моделей починається із 12 сантиметрів. Деякі моделі для зручності перенесення навіть комплектуються ручками.

Матеріали матраців

  1. Натуральний латекс
    Це м’який та пружний матеріал, який може витримати велике навантаження, при цьому не продавлюється та не деформується. Натуральний латекс, крім перерахованих позитивних властивостей, відрізняється екологічністю.
  2. Меморікс
    Сучасний космічний матеріал, який розроблявся для NASA. Меморікс має пористу еластичну структуру, що змінює в’язкість при впливі тиску і тепла. Ця здатність дозволяє добре повторювати контури тіла без здавлювання м’яких тканин, даючи можливість крові вільно циркулювати по тілу незалежно від пози сплячого. Цей ефект знімає напругу, підвищує комфортність сну та тривалість його активної фази, що відновлює.
  3. Кокосова койра
    Це матеріал з чудовою вентиляцією, він не вбирає вологу, а також відрізняється підвищеною зносостійкістю та екологічністю. Натуральне волокно має відмінні гігієнічні характеристики. Його жорсткість рекомендується для використання людьми зі скривленнями хребта та болями у спині. Кокосова койра застосовується у складних моделях спільно з латексом.
  4. Пінополіуретан (ППУ, штучний латекс)
    Матеріал із пористою структурою, отриманий хімічним шляхом. Він має оптимальні ортопедичні властивості. Штучний латекс широко використовується для виробництва безпружинних матраців. Залежно від щільності види ППУ різні за характеристиками та жорсткістю. Найчастіше такий наповнювач має середню або помірну жорсткість.

У більшості випадків виробники поєднують перелічені матеріали. Так, матрац із латексу з одного боку може мати шар кокосової койри. Таку модель можна перевертати, змінюючи жорсткість спального місця.