Ідеї для облаштування кальянної зони у квартирі чи будинку

Дизайн інтер'єру

Куріння кальяну – чудовий спосіб розслабитися. Цінителі такого відпочинку організують у квартирі окрему зону для кальяну. Облаштувати простір зі смаком, зробити його зручним, функціональним та комфортним допоможе дизайнер інтер’єрів.

Що важливо врахувати при організації у квартирі кальянної зони
Розробляючи проект майбутньої зони для відпочинку з кальяном, дизайнер дбає не лише про те, щоб приміщення гармонійно вписалося в інтер’єр квартири. Фахівець враховує переваги та побажання замовника, продумує найдрібніші деталі.

Оптимальний розмір для кальянної зони та функціональність
При проектуванні зони важливо зрозуміти, як відбувається процес куріння кальяну. Якщо замовник любить відпочинок у великій компанії, то під кальян можна виділити, наприклад, частину вітальні. Для любителів усамітнення місце для куріння можна організувати навіть на балконі.

Приміщення не тільки повинне відповідати своєму призначенню, а й проектуватись з урахуванням ступеня захоплення замовника кальяном. Так, для «професіоналів» важливим є не тільки комфорт зони для куріння, а й її функціональність. Наприклад, наявність машини для роздмухування вугілля або гачок для сушіння трубки кальяну.

Витяжка та провітрювання кальянної зони у квартирі
Якщо кальянна організована на балконі, з провітрюванням приміщення проблем не виникне. В інших випадках необхідно продумати процес вентиляції.

У вітальні витяжку до місця куріння кальяну можна провести через стелю від вентиляційного стояка. Інший варіант – організувати очищення повітря через конструкції, що фільтрують, в капітальній стіні (замість кондиціонера).

Як краще організувати зберігання кальяну?
Кальян – тендітний пристрій, що вимагає дбайливого відношення. При проектуванні зони для куріння важливо продумати зберігання як кальяну, так і його атрибутів.

Для чаші можна передбачити глибоку нішу, а для тютюну, вугілля та інших аксесуарів – закриті ящики. Розмір зони зберігання залежить від захоплення замовника відпочинком з кальяном.

Скільки коштує організація кальянної зони у будинку?
Один із найбюджетніших варіантів — організувати приміщення для куріння кальяну на балконі. Туди можна поставити недорогий пуф чи безкаркасне крісло, самостійно зробити зону для зберігання з дощок та/або труб.

Якщо місце для куріння буде у квартирі, то вартість його організації залежить від розміру зони та наявності додаткових дизайнерських рішень.

Проектування зони для кальяну дизайнером
Якщо ви хочете створити у себе в квартирі або будинку зручну кальянну зону з гарною системою витяжок, але не готові зробити це самостійно, то є сенс звернутися за проектом до дизайнерів. Тоді кальян повністю буде відповідати всім вимогам і впишеться в інтер’єр вашої квартири.

Кальянна у цьому проекті – результат об’єднання балкона з квартирою. Зона розрахована на великі компанії, обладнана барною стійкою. Гості можуть поєднати куріння з переглядом телевізора, а можуть повністю розвернутися до самої зони. Передбачено і місце для відпочинку із затишним диванчиком. Щоб уникнути псування підлоги при падінні вугілля, як покриття використана плитка.