Чудові дизайнерські ідеї для маленьких приміщень, з якими легше дихати

Планування квартир

Чи знайома вам проблема облаштування маленьких квартир? Наш портал, озброївшись порадами фахівців, покаже та розповість про стратегії життя в дуже маленьких просторах.

Перед власниками крихітних просторів завжди стояла дилема: як зробити кишеньковий розмір квартири стильним, затишним та комфортним для проживання?

При правильному підході інтер’єр невеликих приміщень може бути не тільки економічним, а й функціональним. Така квартира завжди отримуватиме захоплені відгуки та високу оцінку від запрошених гостей.

Креативний директор Даррик Боровскі аплодує талановитим дизайнерам та підтримує тих, хто зміг влаштувати своє життя на маленьких площах.

Невелику квартиру завжди можна перетворити на багатофункціональну площу, що має спеціальні меблі, які коли нею не користуються, забирається і стає практично невидимою. Він успішно демонструє, як цей намір втілюється у реальність.

На фото спочатку видно робочий домашній офіс з усіма притаманними йому атрибутами та можливістю проведення ділових зустрічей, а за кілька хвилин приміщення змінюється до невпізнанності: незбагненним чином воно перетворюється на розважальний центр та бар з їжею та напоями.

Схема-графік демонструє, як Боровскі лише на 20,5 м2 робить для своїх клієнтів практично неможливе. Зони приміщення плавно перетікають і трансформуються одне в інше: спальне місце стає зоною для прийому гостей, а потім без шкоди для функціональності стає їдальнею.

Феліче Коен, відколи покинув свої обжиті 46 м2 і переїхав у крихітне приміщення, що знаходиться у двох кварталах від старого будинку, площею всього в 9 м2 вважає, що мікропростори та крихітні будинки стимулюють людей досягати поставленої мети, тим самим підвищуючи свою самооцінку.

«Мікросвіт» тих, хто живе в таких приміщеннях, може реально сприяти поліпшенню якості життя, якщо людина не є затворником за своєю суттю», – каже він. “Місто було і залишається моїм двором: я ходжу на шоу і зустрічаюся з друзями в ресторанах замість того, щоб сидіти вдома біля телевізора на дивані”.

Коен зазначає, що немає нічого поганого в тому, щоб сидіти вдома та дивитися телевізор; просто мікропростір життя змусив його «знайти причину встати і піти».

Архітектор та письменник Джон Хілл вже кілька років має реальний досвід проживання у крихітному просторі.

«Я живу в 18,5 м2, в яких планування приміщення настільки ефективно продумане, що, наприклад, невелика кухня – це не окрема кімната, а лише стіна основного приміщення. Мої друзі кажуть, що я міг би приготувати сніданок, не встаючи з ліжка, і вони недалекі від істини», – каже він.

Хілл, щоб зробити простір максимально відкритим і вільним, системи зберігання влаштував у високих шафах, а інші необхідні речі розташував подалі від вікон. Він вважав, що для 20 м2 найбільш доцільним рішенням буде спорудження ліжка-горища, а ось об’ємний диван, що так подобається багатьом, тут буде недоречний.

Порожній простір під нею можна використовувати як кабінет, медіазону або вбиральню.

Хілл намалював план облаштування приміщення. Ковзаючі сходи в приміщеннях з високими стелями будуть гарною підмогою. На підвіконнях він розмістив скриньки для вирощування зелені, створивши цим міні-сад.

Дизайнером інтер’єру Леслі розроблено крихітну спальню для клієнта, в якій стіл стоїть на шарнірі, як на кораблі. Для роботи стіл розкладається і у разі потреби легко збирається. Вся конструкція має невелику табуретку для сидіння, яка легко ховається, якщо нею не користуються.

Дизайнер додає, що високі стелі та як мінімум два вікна необхідні для того, щоб впускати більше сонячного світла. Вигляд за вікнами здатний відвернути увагу мешканця, що значно покращує комфортність, якщо мешкаєш у крихітному просторі.

Чесно кажучи, не кожен здатний проживати у мікропросторах. Життя в них вимагає деякої дисципліни та самосвідомості. Людина, яка проживає в такому приміщенні, повинна знати та правильно розставляти свої пріоритети, а також у кілька разів скоротити потреби.

“Насправді, жити на 9 м2 з комфортом не складніше, ніж подорожувати, написати книгу або купити квартиру в Манхеттені”, – говорить Коен. – Якщо правильно все організувати і підійти з розумною часткою фантазії, цілком можна зробити придатне для проживання і дуже затишне гніздечко.