Дизайнерський ремонт квартири: відмінність дизайнерського ремонту від звичайного ремонту

Дизайн інтер'єру

Останнім часом нас часто запитують, у чому різниця між звичайним та дизайнерським ремонтом квартири та який варіант краще вибрати? У цій статті ми постараємося максимально повно дати відповідь на це питання, а вибір, який ремонт замовляти і в кого робити вам.

Отже, сьогодні багато власників квартир вважають за краще замовляти не простий ремонт, а так званий дизайнерський ремонт. Вони розуміють, що тільки кваліфікований дизайнер зможе не тільки зробити їх стіни рівними, а й зможе створити функціональний та комфортний для проживання простір. Тому послуга з дизайнерського ремонту підходить тим із вас, хто любить комфорт, хоче щось індивідуальне та неповторне. Давайте спробуємо розібратися, чим відрізняється звичайний ремонт від дизайнерського.

Що таке дизайнерський ремонт?
Дизайнерський ремонт включає кардинальну зміну простору квартири, повне її перепланування, зміну інтер’єру, унікальність стилю квартири, проектування спеціальних функціональних зон під потреби та бажання замовника.

Такий елітний ремонт вирішує одразу кілька завдань:

створення унікального авторського інтер’єру
покращення мікроклімату в квартирі, підвищення якості життя в даному просторі

Під час створення дизайнерського ремонту застосовуються інноваційні технології, сучасні матеріали, перед запуском ремонту розробляється дизайн-проект, часто робиться 3D-візуалізація майбутнього інтер’єру. Створення візуалізації дозволяє відразу показати замовнику те, як виглядатиме його квартира після ремонту, що допомагає досягти максимального порозуміння.

Професійний дизайнер розуміється на сучасній моді на інтер’єр, в стилях інтер’єру. Тому створений ним інтер’єр часто підвищує кінцеву вартість квартири, що робить вкладення у дизайнерський ремонт вигідним.

Хороший інтер’єрний дизайнер, через свою професію, розбирається відразу в багатьох галузях. Часто він одночасно є архітектором, художником, знається на будівництві. Це дозволяє йому підходити до ремонту комплексно, одразу думаючи і про красу, і про функціональність, і про те, щоб у результаті господарям квартири було в ній максимально зручно та комфортно.

Чим відрізняється дизайнерський ремонт від звичайного ремонту?
Основною відмінністю дизайнерського ремонту від звичайного є наявність дизайнера, який розробляє дизайн-проект майбутнього інтер’єру.

Дизайнерський ремонт квартири включає кілька обов’язкових етапів:

розробка дизайн-проекту майбутнього інтер’єру
3D-візуалізація (не завжди, але буває)
підбір меблів та будівельних матеріалів
перепланування та функціональне зонування приміщень
прокладання більш якісних сучасних комунікацій
оздоблювальні роботи
розробка та монтаж кількох сценаріїв освітлення
часто, розробка та створення меблів на замовлення
Друга відмінність дизайнерського ремонту – індивідуальний підхід та унікальність. Це повністю авторська робота, з одного боку – втілення в життя ідей самого дизайнера, а з іншого – дизайнер повинен врахувати всі побажання майбутнього господаря квартири, всі його потреби та смаки, щоб надалі йому максимально комфортно було перебувати у створеному інтер’єрі. Тому часто дизайнер – це ще й добрий психолог.

Інтер’єр, який вийде після ремонту, повинен підходити своєму господареві, щоб він почував себе по-справжньому у сієї оселі. Тому одне із завдань, яке вирішує дизайнер інтер’єру – збереження балансу між тим, що хоче замовник і своїми ідеями та думками про те, як це все має виглядати та працювати.

Третьою відмінністю дизайнерського ремонту є максимальне використання та заповнення простору квартири. Звичайний ремонт, навіть капітальний, спрямований на вирівнювання стін, підлоги, стелі, оздоблювальні роботи, іноді на встановлення перегородок, але це найчастіше робиться за стандартом, без урахування індивідуальних особливостей та стилю життя замовника. Дизайнер підходить до розробки нового інтер’єру комплексніше: клієнт отримує не тільки допомогу з вибором шпалер, дизайнер підказує, де краще поставити диван, як правильно розташувати світло та вимикачі, щоб надалі було максимально зручно користуватися електроприладами.

Висновок: який ремонт вибрати – справа ваша, але, якщо ви хочете на виході отримати зручну та функціональну квартиру, то рекомендуємо вам, як мінімум, звернутися за консультацією до дизайнера або відразу замовити розробку дизайн-проекту.