Використання білого кольору в сучасному інтер’єрі

Дизайн інтер'єру

Білий колір в інтер’єрі завжди займав важливе місце у дизайні інтер’єрів, але зараз він користується особливою популярністю у наших клієнтів. Вперше білий став мати попит у міжвоєнні роки XX століття. І тепер, коли далеко не кожен може дозволити собі купити просторе світле житло, білий колір знову в моді.

Він візуально розширює простір, до того ж досить універсальний – дозволяє поєднувати будь-які стилі, уподобання, реалізовувати всілякі ідеї, за що особливо любимо нашими дизайнерами. Його не можна віднести до певної гами, тому що білий колір повністю нейтральний. Він сприяє формуванню душевного спокою, є символом чистоти та безтурботності.

Основні переваги білого кольору в дизайні:
Надає великі можливості реалізації дизайнерських задумів;
здатний відбивати сонячне світло, «грати» з ним, візуально розширюючи простір;
Гармонійно поєднується з будь-якими кольорами в інтер’єрі;
Добряче до використання стильних предметів дизайну незвичайної форми.
Білий колір асоціюється зі строгістю та холодом, в інтер’єрі «перебір» з білим виглядає ніби крижаний лабіринт, покритий снігом.

Щоб білий колір не виглядав похмуро і одноманітно, ми рекомендуємо «оживити» його різноманітністю форм та відтінків. Хорошим ходом є включення ефекту динамічності у дизайн. Скориставшись нашими порадами, Ви отримаєте яскравий, світлий, радісний інтер’єр з цікавою гамою кольорів.

Яке освітлення підійде для світлого інтер’єру
А тепер докладніше про висвітлення. Білий колір у дизайні – привід приділити особливу увагу грі світла. Адже чим яскравіший колір інтер’єру, тим сильніше проявляється в ньому світлотінь, а це означає великі можливості для створення атмосфери затишку та комфорту.

Дуже важливим є правильне розташування предметів у приміщенні. Створювати композицію потрібно при хорошому освітленні – розставляючи меблі, враховуйте природне та штучне освітлення.

Включайте та вимикайте світло, пересувайте предмети інтер’єру, експериментуйте та спостерігайте за формою тіней.

Зверніть особливу увагу на відтінки меблів і декору – кольори, що не поєднуються, можуть спотворити простір, «перекресливши» всі переваги білого, і звести нанівець Ваші зусилля щодо візуального розширення квартири. Ідеальними додатковими кольорами для білого є кавовий, молочний, кремовий, чорний, фіолетовий, помаранчевий, синій. Така різноманітність поєднаних із білим кольорів обумовлена його унікальністю в цьому плані.

Типи матеріалів у білому кольорі
Тепер трохи про матеріали, з яких мають бути виготовлені предмети інтер’єру у білому приміщенні. І тут знову ж таки варто згадати про унікальність білого кольору. Зовсім необов’язково, щоб меблі в будинку були також білими, але її фактура повинна бути незвичайною, майстерною і стильною.

Білий здавна вважався аристократичним кольором. У минулі часи він домінував в інтер’єрі будинків представників привілейованих станів, надаючи їх палацам та маєткам особливу розкіш та шик. Додаючи до білого різні відтінки, Ви можете досягти різної обстановки в приміщенні – вона може вийти теплою або, навпаки, холодною.

Наприкінці, слід зазначити, що з усіх переваг, у білого є істотний мінус – це ретельного догляду за предметами інтер’єру, виконаними у тому кольорі. Але це завдання можна помітно спростити, використовуючи матеріали, що легко миються і добре чистяться.